Voorzetglas om glas-in-lood te isoleren

Heeft u te maken met een monumentaal pand of woning en is isolatieglas niet toegestaan? Dan hebben wij de mogelijkheid om voorzetglas te plaatsen. Zo profiteert u toch van glas in lood én isolatieglas.

Voorzetglas biedt bescherming tegen bijvoorbeeld windstoten, vandalisme en weersomstandigheden. Daarnaast weert het tocht en vermindert het koudeval bij de ramen. Vooral bij oude kerken levert dit veel behaaglijkheid op. Doordat winddruk niet langer rechtstreeks op het glas-in-lood plaatsvindt is herstel van verweerd lood en vervanging van kit niet langer direct noodzakelijk. Bij onderhoud of reparaties van het glas-in-lood kan het voorzetraam relatief eenvoudig verwijderd worden.

Voorzetglas van kunststof of toch van glas?

Duinkerke adviseert in alle gevallen glas in plaats van kunststof. In tegenstelling tot glas, is polycarbonaat niet krasvast, trekt het vuil aan, het vervormt door sterke uitzetting en het vergeelt na verloop van tijd.

Elke situatie vraagt om een specifieke glassoort

Gelaagd glas bestaat uit twee of meerdere platen glas met daartussen een folie of giethars. Het voordeel daarvan is dat bij breuk de scherven aan elkaar geplakt blijven en daardoor het achterliggende raam niet vernield wordt. Bovendien treedt breuk door de materiaaldikte en de voorspanning die de hechtlaag levert, minder snel op. De zijkanten van gelaagd glas moeten worden beschermd met een profiel, omdat de folie tussen het glas door vocht kan worden aangetast.
Enkel glas is niet bestand tegen vandalisme. Enkel glas met een folie aan de achterzijde heeft dit nadeel niet, maar de folie trekt stof aan waardoor de voorzetbeglazing snel vervuilt.
Gehard glas is zeer goed bestand tegen vandalisme, tenzij het wordt getroffen door een puntbelasting. Er bestaat ook een structuurversie van gehard glas.
Vlakglas, ook wel floatglas genoemd, wordt ontraden. Het sterk spiegelende uiterlijk is een esthetisch nadeel.
Getrokken of mondgeblazen glas kenmerkt zich door meer reliëf, waardoor de spiegeling minder zichtbaar is en is dus geschikter dan vlakglas.
Extra helder glas is een optie, maar kostbaar.
Structuurglas kent nauwelijks reflectie, maar is minder doorzichtig. Dit glas is vooral geschikt voor bescherming van gebrandschilderd glas, maar minder voor blank en gekleurd glas-in-lood.

Welke glassoort is voor uw situatie het meest geschikt? Vraag het de specialist. We praten u graag bij over de beste oplossing. De beste hoeft namelijk lang niet altijd de duurste te zijn. Geef ons even uw situatie door en we voorzien u direct van een vrijblijvend advies.

Wij maken voorzetramen zelf in diverse vormen en afmetingen. Profielen leverbaar in Wit RAL9010, Creme RAL9001, Bruin RAL8019, Groen RAL6009 en aluminium.
Op aanvraag iedere gewenste RALKLEUR

Voordelen van voorzetramen

Het toepassen van voorzetramen biedt de volgende voordelen:

Uitstekende warmte isolatie
Extra geluidsisolatie
Gemakkelijk en snel te monteren
Onderhoudsvriendelijk
Zeer goed reinigbaar
Zeer lange levensduur
Demonteerbaar bij glasbreuk
Vanwege het smalle softline profiel zeer harmonieus en onopvallend toepasbaar
Ook geschikt voor panden die onder monumentenzorg vallen
Geschikt voor zowel binnen alsook buiten plaatsing

Is achterzetbeglazing een optie?

Deze methode heeft weliswaar een warmte-isolerend effect op de binnenruimte, maar biedt het glas-in-loodvenster geen bescherming tegen weersinvloeden en vandalisme. Door condens in de spouw wordt het verval van het glas-in-lood versneld. Om die reden raden wij achterzetbeglazing af.

Vraag offerte aan

Wilt u voorzetramen om uw glas-in-lood te isoleren? Vul dan in onderstaand formulier uw gegevens in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Eigen glas-atelier
  • Uw eigen ontwerp mogelijk
  • Glas-in-lood isoleren

Wilt u Voorzetglas om glas-in-lood te isoleren of meer informatie?
Klik dan op onderstaande button en vul het formulier in.

Offerte aanvragen Neem contact op