Donderdag 20 en vrijdag 21 juni, zijn wij gesloten in verband met ons bedrijfsuitje. Maandag 24 juni staan wij weer voor u klaar!

Vacuümglas bij de heer Lyppens in Amsterdam

Om het monumentale pand van de heer Lyppens op een prachtige locatie in Amsterdam te verduurzamen werd FINEO Vacuümglas geplaatst. Omdat het glas dun is, maar toch dezelfde isolatiewaarde heeft als tripleglas, kon het in de originele kozijnen worden gezet.

FINEO past in oude kozijnen

De heer Lyppens: “Wij zien het als eigenaar van zo’n prachtig monumentaal pand als een belangrijke opgave om het te verduurzamen. Via onze aannemer (bouwbedrijf Leda) werden wij geïnformeerd over dit type isolatieglas en vanwege de grote voordelen hebben wij besloten om het glas alvast in een deel van ons pand te laten plaatsen. Het is een groot voordeel dat we de bestaande kozijnen niet hoefden te vervangen, omdat het glas zo dun is dat het erin past.

Een ander groot voordeel is het gewicht van het glas. Wij hebben schuiframen en omdat FINEO glas licht is blijven deze ramen goed te bedienen. Normaal isolatieglas is dik en zwaar en u kunt zich voorstellen dat een schuifraam dan echt moeilijk open te schuiven is.”

Akoestisch effect van vacuümglas

We hebben het vacuümglas in de winter gekregen en ik kan nu al zeggen dat we aanzienlijk verschil merken. We hebben niet alleen minder stookkosten, maar we hebben ook minder last van het lawaai van de straat. Dat akoestische effect is echt geweldig.

Later dit jaar wordt ook het andere deel van het FINEO isolatieglas geplaatst. Dan is de klus helemaal afgerond.

Meer weten over FINEO vacuümglas

Folder FINEO vacuümglas

"FINEO glas is zo dun, dat het in bestaande oude kozijnen past."

Wilt u Vacuümglas bij de heer Lyppens in Amsterdam of meer informatie?
Klik dan op onderstaande button en vul het formulier in.

Offerte aanvragen Neem contact op