Maandag 20 mei zijn wij gesloten i.v.m. 2de Pinksterdag. Dinsdag 21 mei staan wij weer voor u klaar!

Vacuümglas in monumentaal woonzorggebouw

Om de monumentale zorgvilla Residence Eikenrode in Loosdrecht beter te isoleren werd FINEO vacuümglas geplaatst. In de bestaande kozijnen paste tripleglas niet, omdat dat te dik is. Gelukkig is FINEO-glas dunner en was dit de perfecte oplossing voor het verduurzamen van het pand.

De heer Ockhuisen vertelt: “Het is al goed merkbaar dat het een stuk comfortabeler is geworden in het huis. Dat merken we bijvoorbeeld doordat de mensen die hier werken niet meer van die dikke vesten aan hoeven te trekken. En ook de kleedjes waarmee we de bewoners tegen de kou beschermden kunnen terug de kast in.

Als we de ruiten aan de binnenkant aanraken dan voelen deze zelfs warm aan. En er is geen verschil meer tussen de temperatuur van de ramen en de muren, waardoor de tocht vanwege koudeval is verdwenen. Als je met kwetsbare ouderen werkt, dan wil je daar natuurlijk zo goed mogelijk voor kunnen zorgen. En daar draagt een goed binnenklimaat ook aan bij.

Wat is koudeval?

Koudeval komt in veel woningen voor. Het kan ontstaan als de warme lucht in huis sterk afkoelt bij grote raampartijen en dan als het ware naar beneden geduwd wordt door de warme lucht (valt). Er ontstaat dan tocht, vooral over de vloer. Dit is op te lossen door de raampartijen beter te isoleren, zodat de warme lucht niet meer zo sterk afkoelt.

Meer weten over vacuümglas?

Folder FINEO vacuümglas

"Het is al goed merkbaar dat het een stuk comfortabeler is geworden in het huis."
FINEO vacuumglas

Wilt u Vacuümglas in monumentaal gebouw Loosdrecht of meer informatie?
Klik dan op onderstaande button en vul het formulier in.

Offerte aanvragen Neem contact op