Herfstvakantie – Voor de kinderen – Glas in lood koekjes

16-10-2020

Ingrediënten: (voor ong. 20 koekjes)

150 gr. roomboter — 200 gr. patentbloem — 100 gr. witte basterdsuiker — Snuf zout — Zuurtjes

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten, behalve de snoepjes, in een kom. Kneed met de hand tot een deeg.
  2. Laat het deeg liefst minimaal een halfuur rusten in de koelkast. (zeker als je kind het deeg lang heeft gekneed is het noodzakelijk het deeg te koelen, omdat het dan makkelijker te verwerken is)
  3. Sla de zuurtjes in kleinere stukjes kapot. (handig is het om dit tussen bakpapier te doen, zodat het niet alle kanten op gaat)
  4. Rol het gekoelde deeg uit tot een lap van ongeveer 4mm dik. Steek vormpjes uit het deeg en steek vervolgens uit elk deegkoekje nog een klein figuur, bij wijze van een raampje.
  5. Vorm van de afsnijdsels opnieuw een bal, rol die uit en steek er koekjes van.
  6. Leg de uitgestoken vormpjes op een bakplaat voorzien van een bakpapier. Leg in elk ‘raampje’ een beetje kapot geslagen snoepjes. Of gebruik stukjes van verschillende kleuren, zodat tijden het bakken een veelkleurig raampje ontstaat. De gaatjes hoeven niet helemaal opgevuld te worden; het snoepgruis zal tijden het bakken uitlopen en de raampjes mooi vullen.
  7. Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius. Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten tot ze lichtbruin zijn en nét gekleurde randjes krijgen.
  8. Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat tot het snoepraampje stevig is. Leg daarna op een rooster om verder af te koelen.
  9. Wij zijn benieuwd naar jullie creaties! Stuur je een foto op? info@duinkerkeglasservice.nl
Terug naar overzicht