Verwarmd isolatieglas

Ramen die uw huis verwarmen: bij Duinkerke Glasservice is het echt werkelijkheid. Met elektrisch verwarmde ruiten heeft u een warm en behaaglijk huis. Want met gas uw huis verwarmen is dan niet meer nodig.

Verwarmd glas (door ons ook wel genoemd: knuffelglas), is een geïsoleerd/gelaagd/gehard glas dat elektronisch gestuurde stralingswarmte afgeeft. Bij elektrisch verwarmd glas komt de warmte niet uit een radiator, maar van het glas. Zowel de binnen- als de buitenruit van het verwarmd glas zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas, wat zo’n 5 keer sterker is dan gewoon glas. U kunt de temperatuur van het elektrisch verwarmd glas, net als bij radiatoren, eenvoudig regelen met een thermostaat.

Elektrisch verwarmd glas verwarmt het binnenste glasoppervlak tot boven de kamertemperatuur. Dit voorkomt de koudeval en convectie, wat het welzijn en comfort verhoogt. Ook kunnen de gebouwen efficiënter worden geconstrueerd, wanneer de ruimte niet wordt ingenomen door bijvoorbeeld radiatoren.

Aangezien meer dan 90% van de warmte naar het interieur wordt  geleid, is elektrisch verwarmd glas ook een energie-efficiënte oplossing. Naast het voorkomen van koudeval, kan de kamertemperatuur met 1 à 2 graden worden verlaagd, wat tot 5% energie bespaart. Elektrisch verwarmd glas kan worden gebruikt als extra comfort verhogende bijverwarming maar ook als hoofd-verwarming van het gebouw.

Energiebesparing

Als we naar het gemiddeld energieverbruik kijken dan valt op dat de verwarming van de ruimte en het water veruit het grootste deel van het totale energieverbruik is. Wilt u energie besparen? Dan valt hier een grote slag te maken. Het is een uitdaging om dit te doen met zo weinig mogelijk energieverbruik en zo duurzaam mogelijk. Met het oog op de toekomst wordt verwarmen middels elektra steeds aantrekkelijker ten opzichte van gas.

Globale berekening energie verbruik

 • In Nederland rekenen we met 200 stook-dagen dat we de verwarming gebruiken. Gemiddeld gebruik hiervan is 10 uur per dag.
 • Op jaarbasis is dat dus 2000 stook-uren.
 • Het gemiddeld gebruik van elektrisch verwarmd glas is ca. 35 Watt p/m2 per uur, gemakshalve maken we daar 50 Watt p/m2 per uur van.
 • Dat betekent bij 20 m2 glasoppervlak een verbruik van 1.000 Watt per uur, oftewel 1 Kw per uur.
 • Op jaarbasis is dat een verbruik van: 2.000 stook-uren x 1 Kw = 2.000 Kw.
 • De prijs van 1 Kw = € 0,22.
 • Kosten per jaar: 2.000 x € 0,22 = € 440,00 ( € 37,= p/maand ).
 • Heeft u zonnepanelen dan zijn de kosten nóg lager of zelfs nul euro!

Mogelijkheden

Zoals u ziet, brengt verwarmd isolatieglas verschillende voordelen met zich mee. Het is niet goedkoop om aan te schaffen, maar het verdient zichzelf wel terug. Dat komt door de geringe onderhoudskosten en de lagere energierekening. Verwarmd isolatieglas is, zeker met het oog op de toekomst, een mooie manier om uw huis duurzamer in te richten. Bij ons is het mogelijk om verwarmd isolatieglas te bestellen. Maar we helpen u verder. Wij regelen de aanpassing van de kozijnen en zorgen voor de elektrawerkzaamheden om het glas op uw netwerk aan te sluiten. Dit wordt door onze erkende installateur uitgevoerd. En voordat u het weet, zit u lekker knus in huis met ons knuffelglas!

 • Verlaagt stookkosten
 • Geen onderhoudskosten
 • Stralingswarmte

Wilt u Verwarmd isolatieglas of meer informatie?
Vul dan onderstaand formulier in.

 • Sleep bestanden hierheen of
 • Bijlage niet verplicht

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.