Maandag 20 mei zijn wij gesloten i.v.m. 2de Pinksterdag. Dinsdag 21 mei staan wij weer voor u klaar!

Glas in lood

In ons atelier maken we de mooiste glas-in-loodramen. Hebt u een eigen ontwerp of wilt u dat wij een nieuw ontwerp bedenken? Er zijn oneindig veel mogelijkheden, dankzij de vele glassoorten en -technieken. We maken alles zelf, in ons glas-in-loodatelier.

Unieke sfeer

Glas in lood is een prachtige manier om uw huis wat extra uitstraling te geven. En daarvoor hoeft u geen eeuwenoud huis te bezitten. Ook in moderne panden plaatsen we steeds vaker glas-in-loodramen. Glas in lood geeft uw huis sfeer. Omdat u de keuze hebt uit verschillende kleuren en structuren, krijgt u een lichtinval die bij de ruimte past. Een extra voordeel? U hebt dankzij glas in lood minder inkijk.

Wat is glas in lood?

Een glas-in-lood bestaat uit verschillende kleine stukjes glas die met behulp van een loden profiel bij elkaar gehouden worden. Het maken van ramen op deze manier stamt nog uit de Middeleeuwen. In deze tijd was het namelijk nog niet mogelijk om grote glazen platen te maken. Voor grote ramen was het daarom nodig om een raam te maken uit meerdere stukken glas.

Dit maakte het echter wel mogelijk om afbeeldingen in het glas te creëren. Dit is goed te zien in bijvoorbeeld kerkramen. Het jongere glas-in-lood dat voornamelijk in jaren ’30 huizen werd gebruikt, wordt gekenmerkt door een andere stijl. Dit glas wordt over het algemeen vooral gesierd door rustigere, abstractere vormen. Ook het kleurgebruik is bij dit glas minder heftig.

Mogelijkheden

Op het gebied van glas-in-loodramen en -deuren is veel mogelijk. Zo kunnen we glas in lood ook in isolatieglas plaatsen. Op die manier veroudert en verweert uw glas-in-loodraam niet meer. Daarnaast biedt het een betere isolatiewaarde en leefklimaat. Ook wanneer u glas in lood in een deur, erkerraam of en-suitedeur wilt plaatsen, staan wij klaar. U hebt de keuze uit vele soorten antiek glas. En heeft uw huis al een glas-in-loodraam? Dan kunt u bij ons uw raam ook laten restaureren en repareren. We halen het glas-in-loodraam uit elkaar en vervangen de kapotte ruitjes. Met nieuw lood zetten we het raam dan weer vakkundig in elkaar. Als het nodig en mogelijk is, maken we gebruik van lood met een stalen kern. Hiermee wordt uw raam steviger en kan het meer hebben. Liever uw raam op locatie laten repareren? Ook dat is in veel gevallen mogelijk. Elke gewenste kleur is te bekijken bij ons in de showroom in Scherpenzeel. Ook om dezelfde kleur bij bestaand glas in lood te zoeken bijvoorbeeld, in verband met een kapot ruitje. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Downloads

Folder Glas in Lood

  • Allerlei kleuren en structuren mogelijk
  • Voor nieuwbouw, restauratie en reparatie
  • Mogelijk in enkel- en isolatieglas
  • Bedenken en realiseren van eigen ontwerp

Glas in lood ontwerpen, maken en plaatsen in Amersfoort

Bekijk project

Glas-in-lood isolatieglas

Bekijk referentie

Wilt u Glas in lood of meer informatie?
Klik dan op onderstaande button en vul het formulier in.

Offerte aanvragen Neem contact op