Gebogen glas

Gebogen glas wordt vaak gebruik om een gebouw een bijzondere uitstraling te geven en kan een enorme bijdrage leveren aan de architectonische meerwaarde. Gebogen glas is de oplossing wanneer u gebogen kozijnen of erkers hebt, maar ook wanneer u een douchecabine met gebogen deuren hebt. Bovendien komt gebogen glas veel terug in de toegangstechniek. Denk bijvoorbeeld aan een tourniquet of draaideur. Voor deze toepassing is gebogen glas onmisbaar.

Hoe wordt glas gebogen

Om glas te kunnen buigen wordt een vlakke glasplaat verwarmd tot net boven de verwerkingstemperatuur. Door de glasplaat op een mal te plaatsen zal de plaat onder invloed van de zwaartekracht de gewenste gebogen vorm aannemen. Dit kan zowel een holle als een bolle vorm zijn. Voor bepaalde krommingen kan helpen om gewichten toe te voegen om de zwaartekracht een handje te helpen. Als het buigproces voltooid is wordt het gebogen glas gecontroleerd gekoeld. Hierdoor ontstaat een spanningsvrij eindproduct, dat geschikt is om te bewerken.

Unieke cilindervorm mogelijk

Door onze geavanceerde techniek is het mogelijk om cilindervormen te produceren tot een buighoek van 180 graden! Deze vorm is nodig bij trapopgangen met tussenbordessen. Veelal wordt hierbij een opdeling van 2 x 90 graden gebruikt, maar met onze cilindervorm van 180 graden wordt het eindresultaat esthetisch fraaier.

Gebogen glas is er in diverse soorten:

– Enkel gebogen glas
– Gelaagd gebogen glas (zie gelaagd glas)
– Gebogen isolatieglas
– Getordeerd glas
– Gebogen glas in lood in isolatieglas

Gebogen glas op maat

Duinkerke Glasservice heeft een eigen fabriek. Dit zorgt voor een grote mate van flexibiliteit en hierdoor kunnen wij ook maatwerk voor u verzorgen. Heeft u een bijzonder project waarvoor u gebogen glas op maat nodig heeft? Aarzel dan niet en neem direct contact met ons op. Wij gaan de uitdaging heel graag aan.

Gebogen glas prijs

Ieder gebouw is anders en elke aanvraag is uniek. Wij raden u daarom aan om voor uw gebogen glas een prijs bij ons aan te vragen. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij een goede inschatting van de kosten maken. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Gebogen glazen wand

Ook voor een gebogen glazen wand kunt u bij ons terecht. Een gebogen wand van glas geeft een geweldige uitstraling aan uw ruimte. Deze wand van gebogen glas kan in veel verschillende soorten worden uitgevoerd. Vaak wordt de gebogen glazen wand uitgevoerd in gelaagd gebogen glas of gebogen isolatieglas. Mooie voorbeelden van een wand met gebogen glas zijn te vinden bij een sauna of winkelpand.

Glazen draaideur

Ook voor een glazen draaideur of een tourniquet leveren wij gebogen glas. Het gebogen glas zit dan niet in de draaideur zelf, maar juist in de cilindervorm waarbinnen de deur draait. Deze glazen draaideur of tourniquet wordt naar wens uitgevoerd in bijvoorbeeld gelaagd gebogen glas of gebogen isolatieglas. Het is ook mogelijk om het gebogen glas te lamineren.

Door heel Nederland

Inmeten en monteren verzorgen wij door het hele land. Ontstaat er na verloop van tijd schade aan uw gebogen glas? Dan herstellen wij het glas snel en door heel Nederland. Hiervoor hebben wij specialisten in huis, die veel kennis hebben van gebogen glas. Zij herstellen snel en effectief de schade, ook in tourniquets.

Technische specificaties

Maximale afmetingen van gebogen glas

Bij een hoogte van 2800 mm is de maximale omwikkelde maat 1700 mm, met een maximale pijldiepte van 500 mm.
Wanneer de omwikkelde maat groter moet zijn dan 1700 mm, dan is het mogelijk om naar maximaal 2500 mm gaan. De maximale hoogte is dan 1900 mm, met een maximale pijldiepte van 500 mm.

Koud gebogen glas

Afhankelijk van de toepassing is het ook mogelijk om gelamineerd glas koud te buigen. Hier komt dus geen warmte aan te pas. De productie van koud gebogen glas is goedkoper. De samenstelling van het glas is meestal dunner. Dit kan worden toegepast voor bijvoorbeeld lichtstraten op een gebouw waarbij de radius groter is dan 5000 mm of bij een grote afgewikkelde maat en bij een samenstelling vanaf 44.4 gehard gelaagd.

  • In enkel, gelaagd en isolatieglas
  • Schadeherstel door heel Nederland
  • Ook voor tourniquets

Wilt u Gebogen glas of meer informatie?
Vul dan onderstaand formulier in.

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.
    • Bijlage niet verplicht

    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.