Gebogen glas

Dit type glas wordt vaak gebruik om een gebouw een bijzondere uitstraling te geven en kan een enorme bijdrage leveren aan de architectonische meerwaarde. Het is de oplossing wanneer u gebogen kozijnen of erkers hebt, maar ook wanneer u een douchecabine met gebogen deuren hebt. Bovendien komt dit glas veel terug in de toegangstechniek. Denk bijvoorbeeld aan een tourniquet of draaideur. Voor deze toepassing is gebogen glas onmisbaar.

Hoe wordt glas gebogen

Om glas te kunnen buigen wordt een vlakke glasplaat verwarmd tot net boven de verwerkingstemperatuur. Door de glasplaat op een mal te plaatsen zal de plaat onder invloed van de zwaartekracht de gewenste gebogen vorm aannemen. Dit kan zowel een holle als een bolle vorm zijn. Voor bepaalde krommingen kan helpen om gewichten toe te voegen om de zwaartekracht een handje te helpen. Als het buigproces voltooid is wordt het gebogen glas gecontroleerd gekoeld. Hierdoor ontstaat een spanningsvrij eindproduct, dat geschikt is om te bewerken.

Unieke cilindervorm mogelijk

Het is mogelijk om cilindervormen te produceren tot een buighoek van 180 graden. Deze vorm is nodig bij trapopgangen met tussenbordessen. Veelal wordt hierbij een opdeling van 2 x 90 graden gebruikt, maar met onze cilindervorm van 180 graden wordt het eindresultaat esthetisch fraaier.

Gebogen glas is er in diverse soorten:

– Enkel glas
– Gelaagd glas (zie gelaagd glas)
– Isolatieglas
– Getordeerd glas
– Gebogen glas in lood in isolatieglas

Prijs van glas dat gebogen is

Ieder gebouw is anders en elke aanvraag is uniek. Wij raden u daarom aan om voor uw project een prijs bij ons aan te vragen. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij een goede inschatting van de kosten maken. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Gebogen glazen wand

Ook voor een gebogen glazen wand kunt u bij ons terecht. Een gebogen wand van glas geeft een geweldige uitstraling aan uw ruimte. Deze wand kan in veel verschillende soorten worden uitgevoerd. Vaak wordt de gebogen glazen wand uitgevoerd in gebogen gelaagd glas of gebogen isolatieglas. Mooie voorbeelden van een wand met glas dat gebogen is zijn te vinden bij een sauna of winkelpand.

Glazen draaideur

Ook voor een glazen draaideur of een tourniquet leveren wij glas. Het glas dat gebogen is zit dan niet in de draaideur zelf, maar juist in de cilindervorm waarbinnen de deur draait. Deze glazen draaideur of tourniquet wordt naar wens uitgevoerd in bijvoorbeeld gelaagd glas of isolatieglas. Het is ook mogelijk om het glas te lamineren.

Door heel Nederland

Inmeten en monteren verzorgen wij door het hele land. Ontstaat er na verloop van tijd schade aan uw glas? Dan herstellen wij het glas snel en door heel Nederland. Hiervoor hebben wij specialisten in huis, die veel kennis hebben van gebogen glas. Zij herstellen snel en effectief de schade, ook in tourniquets.

Technische specificaties

Maximale afmetingen

Bij een hoogte van 2800 mm is de maximale omwikkelde maat 1700 mm, met een maximale pijldiepte van 500 mm.
Wanneer de omwikkelde maat groter moet zijn dan 1700 mm, dan is het mogelijk om naar maximaal 2500 mm gaan. De maximale hoogte is dan 1900 mm, met een maximale pijldiepte van 500 mm.

Koud gebogen glas

Afhankelijk van de toepassing is het ook mogelijk om gelamineerd glas koud te buigen. Hier komt dus geen warmte aan te pas. De productie van dit type glas is goedkoper. De samenstelling van het glas is meestal dunner. Dit kan worden toegepast voor bijvoorbeeld lichtstraten op een gebouw waarbij de radius groter is dan 5000 mm of bij een grote afgewikkelde maat en bij een samenstelling vanaf 44.4 gehard gelaagd.

  • In enkel, gelaagd en isolatieglas
  • Ook voor tourniquets

Wilt u Gebogen glas of meer informatie?
Klik dan op onderstaande button en vul het formulier in.

Offerte aanvragen Neem contact op