Tijdens de bouwvak – van 2 augustus t/m 20 augustus – zijn wij gesloten. In deze periode wordt onze werkplaats in Scherpenzeel volledig voorzien van nieuwe machines. Zo kunnen we u daarna nóg sneller van dienst zijn!

Vanaf 22 juli kunnen we daarom helaas al geen productie meer draaien.

Verwarmd isolatieglas

Ramen die uw huis verwarmen: bij Duinkerke Glasservice is het echt werkelijkheid. Met elektrisch verwarmde ruiten heeft u een warm en behaaglijk huis. Verwarmd isolatieglas is, zeker met het oog op de toekomst, een mooie manier om uw huis duurzamer in te richten. Want met gas uw huis verwarmen is dan niet meer nodig. Daarnaast ook uitstekend toe te passen in uw veranda! Zo geniet u van lange avonden buiten met een behaaglijke warmte. Het verwarmde glas straalt gelijkmatig -vanaf het gehele glasoppervlakte- een behaaglijke infrarood warmte uit, dat aanvoelt als zonnewarmte. Én het brengt verschillende voordelen met zich mee. Wij ontzorgen u graag compleet en voor u het weet, zit u lekker knus in huis met ons knuffelglas!

Verwarmd glas -door ons ook wel genoemd: knuffelglas- is een geïsoleerd/gelaagd/gehard glas dat elektronisch gestuurde stralingswarmte afgeeft. Bij elektrisch verwarmd glas komt de warmte niet van een radiator, maar van het glas. Elektrisch verwarmd glas verwarmt het binnenste glasoppervlak tot boven de kamertemperatuur. Dit voorkomt de koudeval en convectie, wat het welzijn en comfort verhoogt. Ook kunnen de gebouwen efficiënter worden geconstrueerd, wanneer de ruimte niet wordt ingenomen door bijvoorbeeld radiatoren.

Energiebesparing

De kosten voor elektrisch glas liggen hoger dan normaal isolerend glas, maar het verdient zichzelf wel terug. Dat komt door de geringe onderhoudskosten en de lagere energierekening. Als we naar het gemiddeld energieverbruik kijken, dan valt op dat de verwarming van de ruimte en het water veruit het grootste deel van het totale energieverbruik is. Wilt u energie besparen? Dan valt hier een grote slag te maken. Het is een uitdaging om dit te doen met zo weinig mogelijk energieverbruik en zo duurzaam mogelijk. Met het oog op de toekomst wordt verwarmen middels elektra steeds aantrekkelijker ten opzichte van gas.

Aangezien meer dan 90% van de warmte naar het interieur wordt geleid, is elektrische verwarming in het glas ook een energie-efficiënte oplossing. Naast het voorkomen van koudeval, kan de kamertemperatuur met 1 à 2 graden worden verlaagd, wat tot 5% energie bespaart. Elektrisch verwarmd glas kan worden gebruikt als extra comfort verhogende bijverwarming, maar ook als hoofd-verwarming van het gebouw.

Verbruik bij elektrisch verwarmde beglazing

In Nederland rekenen we met 200 stookdagen dat we de verwarming gebruiken. Met een gemiddelde buitentemperatuur van 7 graden.

Ter indicatie betekend dit voor een veranda met 10m2 verticale beglazing, dat het verbruik van de glasverwarming bij een glasoppervlaktetemperatuur van 25 graden (50Watt/m2) 2.400 kWh bedraagt.

200 dagen x 24 uur/dag x 10 m2 x 50 Watt/m2 = 2.400 kWh

Mogelijkheden

De binnen- én de buitenruit van het verwarmd glas zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas, wat zo’n 5 keer sterker is dan gewoon glas. U heeft de keuze uit diverse glassamenstellingen. Denk aan zonwerend-, geluidswerend- of triple beglazing. Daarnaast is er de mogelijkheid om het glas uit te voeren met luxaflex in de spouw. Ook nog eens het gemak van hygiëne en privacy.

U kunt de temperatuur van het elektrisch verwarmd glas, net als bij radiatoren, eenvoudig regelen met een thermostaat. De aansluiting kan aangesloten worden op bestaande stroompunten. Eventueel kan er een nieuwe groep gemaakt worden in de meterkast. Daarnaast is serie of parallel schakelen beiden mogelijk. Het elektrische verwarmde glas is op basis van gelijkstroom en zonder aarde aansluiting , hier is dus alleen een (+) en een (-) aansluiting voor nodig. Wij zorgen voor de elektrawerkzaamheden om het glas op uw netwerk aan te sluiten. Dit wordt door onze erkende installateur uitgevoerd.

In zowel nieuwe als bestaande kozijnen kan elektrisch verwarmd glas geplaatst worden. Of dit nu houten, aluminium of kunststof kozijnen zijn. Daarnaast is het toe te passen in een vast kozijn, draairamen en draai- of schuifdeuren. En wat dacht u van dakbeglazing? Of van een binnen-binnen situatie? De serre of de glazen pui tussen uw keuken en woonkamer? We zijn benieuwd naar úw situatie en denken graag met u mee!

Met de ruime ervaring én landelijke service, adviseren, meten en plaatsen wij dit glas bij u met een garantie van 5 jaar. Aan de hand van de drukte, bepalen wij een levertijd. Gemiddeld is dat 6 tot 8 weken. Zowel tijdens opname bij u op locatie, als een bezoek aan onze showroom kunt u het glas zien en de behaaglijke warmte voelen. Uiteraard op afspraak.

Wij berekenen graag úw energieverbruik, totaal vermogen en aanschafprijs. Vul onderstaand formulier in en vermeldt de volgende gegevens: Wat is de inhoud van de ruimte? Ongeveer de afmetingen van het glas? Wordt het bij- of hoofdverwarming? Is er een bestaand stroompunt in de buurt? Heeft u aluminium, kunststof of houten kozijnen? Komt het glas in een vast-, draaiend- of schuif gedeelte? En graag foto’s van de huidige situatie. Aan de hand van deze informatie geven wij u geheel vrijblijvend een prijs indicatie. Wij zien uw aanvraag graag tegemoet!

Lees hieronder wat onze klanten vinden van elektrisch verwarmd glas!

“Ik werk een aantal dagen per week thuis in een kleine ruimte. De kachel functioneert daar niet helemaal, dus ik had het koud. Daarvoor zocht ik een oplossing. Ik vroeg me af of elektrische ramen misschien uitkomst zou bieden. Op de duurzaamheidsbeurs in Scherpenzeel kwam ik de stand van Duinkerke Glasservice tegen. We raakten aan de praat over de mogelijkheden van verwarmd glas. Toen ik bij Duinkerke langsging, bleek het mogelijk te zijn om verwarmd glas te nemen in de kleine ruimte waar ik werk.

De installatie door Duinkerke verliep prettig. Van tevoren was alles goed doorgesproken en bevestigd. Nadat de monteur weg was, was het alsof hij nooit geweest was. Ik ben erg kritisch, maar vind dat hij heel netjes heeft gewerkt. Ik heb de oplossing voor mijn probleem gevonden. In de kleine ruimte functioneert het glas uitstekend als hoofdverwarming. Ik hoef de verwarming maar op halve kracht aan te zetten om het lekker warm te hebben in de ruimte. De rest van het huis hoef ik dan niet te verwarmen.”

“Ik ben bezig het hele huis te verduurzamen. Qua isolatie dacht ik alles al gedaan te hebben wat mogelijk is. Toch blijft onze woonkamer ondanks een geïsoleerde kruipruimte soms wat fris in de winter. Toen ik op de duurzaamheidsbeurs in Scherpenzeel tegen Duinkerke aanliep, werd ik geattendeerd op het bestaan van elektrisch verwarmd glas, oftewel knuffelglas. Dit leek me een mooie manier om de woonkamer bij te verwarmen. Toen bleek dat de offerte meeviel hebben we afgesproken dit te realiseren in de zithoek van de woonkamer.

De installatie verliep prima. Alle elektriciteit is mooi weggewerkt en de verwarming functioneert goed. De radiatoren heb ik laten staan. Ze staan me niet in de weg en ik vind het spannend om helemaal geen alternatieve verwarming meer te hebben. Het glas zal dus in eerste instantie functioneren als bijverwarming, maar ik denk dat de radiatoren zelfs helemaal weg zouden kunnen als ik dat zou willen.”

“Ik ben gek op duurzaamheid en bezoek daarvoor graag beurzen. Op de duurzaamheidsbeurs in Scherpenzeel kwam ik een demo-unit voor elektrische verwarming tegen. Ik was meteen geïnteresseerd. Uiteindelijk heb ik Duinkerke ingeschakeld voor drie grote ramen van 5 vierkante meter in de eetkamer. Die hebben zij keurig geïnstalleerd. Alles is spatzuiver afgewerkt. Subliem gedaan!

Ik vind de verwarmde ruiten fantastisch. De maximale wattage van de ruiten heb je niet eens nodig. Als je ze aanzet voel je de warmte de ruimte vullen. Dankzij een sensor op een ruit en de thermostaat schakelt de verwarming na korte tijd weer uit omdat de gewenste temperatuur al bereikt is. De warmte is heel aangenaam en de koudeval die er voorheen was, is helemaal verdwenen. De grote radiator in de ruimte heb ik dichtgedraaid en staat er alleen nog voor de zekerheid.”

“We waren op zoek naar verwarming die niet veel ruimte in beslag zou nemen. Aangezien we veel ruiten hebben, vroegen we ons al snel af of verwarmde ruiten een goede oplossing voor ons zouden zijn. Dankzij zonnepanelen wekken we zelf energie op, dus elektrisch verwarmde ruiten zijn hier een mooie aanvulling op. Via via kwamen we hiervoor bij Duinkerke Glasservice terecht.

We zijn heel blij dat Duinkerke alles heeft geregeld en heeft gezorgd dat de installatie perfect gebeurd is. We zijn heel enthousiast over het resultaat. Waar je bij normale ramen vaak warmte verliest, verwarmen ze bij ons juist het huis. Het voelt alsof de zon op de ruit schijnt. Het is hele prettige warmte.”

“In de winter kregen we onze keuken niet volledig warm met de vloerverwarming. We wilden dit niet oplossen met een radiator, dus zochten we een andere oplossing. Via een tijdschrift en de duurzaamheidsbeurs in Scherpenzeel kwamen we terecht bij Duinkerke en hun elektrisch verwarmde glas.

Ondanks vertraging in de levering van het glas, beviel de plaatsing door Duinkerke prima. Ze waren er exact op het tijdstip dat de dag van tevoren via de telefoon was gecommuniceerd. In eerste instantie wilden we het verwarmde glas als bijverwarming gebruiken. Nu we het hebben, bevalt het zo goed dat het nu bijna de hele tijd volstaat als hoofdverwarming. Misschien kunnen we straks helemaal van het gas af met deze oplossing. Het blijft bijzonder dat het glas warmte afgeeft terwijl het aan de buitenkant niet heet wordt.”

  • Verlaagt stookkosten
  • Geen onderhoudskosten
  • Stralingswarmte

Wilt u Elektrisch verwarmd glas of meer informatie?
Vul dan onderstaand formulier in.

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. file size: 64 MB.
    • Bijlage niet verplicht

    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.