Verwarmd isolatieglas

Ramen die uw huis verwarmen: bij Duinkerke Glasservice is het echt werkelijkheid. Met elektrisch verwarmde ruiten heeft u een warm en behaaglijk huis. Verwarmd isolatieglas is, zeker met het oog op de toekomst, een mooie manier om uw huis duurzamer in te richten. Want met gas uw huis verwarmen is dan niet meer nodig. Daarnaast ook uitstekend toe te passen in uw veranda! Zo geniet u van lange avonden buiten met een behaaglijke warmte. Het verwarmde glas straalt gelijkmatig -vanaf het gehele glasoppervlakte- een behaaglijke infrarood warmte uit, dat aanvoelt als zonnewarmte. Én het brengt verschillende voordelen met zich mee. Wij ontzorgen u graag compleet en voor u het weet, zit u lekker knus in huis met ons knuffelglas!

Verwarmd glas -door ons ook wel genoemd: knuffelglas- is een geïsoleerd/gelaagd/gehard glas dat elektronisch gestuurde stralingswarmte afgeeft. Bij elektrisch verwarmd glas komt de warmte niet van een radiator, maar van het glas. Elektrisch verwarmd glas verwarmt het binnenste glasoppervlak tot boven de kamertemperatuur. Dit voorkomt de koudeval en convectie, wat het welzijn en comfort verhoogt. Ook kunnen de gebouwen efficiënter worden geconstrueerd, wanneer de ruimte niet wordt ingenomen door bijvoorbeeld radiatoren.

Energiebesparing

De kosten voor elektrisch glas liggen hoger dan normaal isolerend glas, maar het verdient zichzelf wel terug. Dat komt door de geringe onderhoudskosten en de lagere energierekening. Als we naar het gemiddeld energieverbruik kijken, dan valt op dat de verwarming van de ruimte en het water veruit het grootste deel van het totale energieverbruik is. Wilt u energie besparen? Dan valt hier een grote slag te maken. Het is een uitdaging om dit te doen met zo weinig mogelijk energieverbruik en zo duurzaam mogelijk. Met het oog op de toekomst wordt verwarmen middels elektra steeds aantrekkelijker ten opzichte van gas.

Aangezien meer dan 90% van de warmte naar het interieur wordt geleid, is elektrische verwarming in het glas ook een energie-efficiënte oplossing. Naast het voorkomen van koudeval, kan de kamertemperatuur met 1 à 2 graden worden verlaagd, wat tot 5% energie bespaart. Elektrisch verwarmd glas kan worden gebruikt als extra comfort verhogende bijverwarming, maar ook als hoofd-verwarming van het gebouw.

Verbruik bij elektrisch verwarmde beglazing

In Nederland rekenen we met 200 stookdagen dat we de verwarming gebruiken. Met een gemiddelde buitentemperatuur van 7 graden.

Ter indicatie betekend dit voor een veranda met 10m2 verticale beglazing, dat het verbruik van de glasverwarming bij een glasoppervlaktetemperatuur van 25 graden (50Watt/m2) 2.400 kWh bedraagt.

200 dagen x 24 uur/dag x 10 m2 x 50 Watt/m2 = 2.400 kWh

Mogelijkheden

De binnen- én de buitenruit van het verwarmd glas zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas, wat zo’n 5 keer sterker is dan gewoon glas. U heeft de keuze uit diverse glassamenstellingen. Denk aan zonwerend-, geluidswerend- of triple beglazing.

U kunt de temperatuur van het elektrisch verwarmd glas, net als bij radiatoren, eenvoudig regelen met een thermostaat. De aansluiting kan aangesloten worden op bestaande stroompunten. Eventueel kan er een nieuwe groep gemaakt worden in de meterkast. Daarnaast is serie of parallel schakelen beiden mogelijk. Het elektrische verwarmde glas is op basis van gelijkstroom en zonder aarde aansluiting , hier is dus alleen een (+) en een (-) aansluiting voor nodig. Wij zorgen voor de elektrawerkzaamheden om het glas op uw netwerk aan te sluiten. Dit wordt door onze erkende installateur uitgevoerd.

In zowel nieuwe als bestaande kozijnen kan elektrisch verwarmd glas geplaatst worden. Of dit nu houten, aluminium of kunststof kozijnen zijn. Daarnaast is het toe te passen in een vast kozijn, draairamen en draai- of schuifdeuren. En wat dacht u van dakbeglazing? Of van een binnen-binnen situatie? De serre of de glazen pui tussen uw keuken en woonkamer? We zijn benieuwd naar úw situatie en denken graag met u mee!

Met de ruime ervaring én landelijke service, adviseren, meten en plaatsen wij dit glas bij u met een garantie van 5 jaar. Aan de hand van de drukte, bepalen wij een levertijd. Gemiddeld is dat 6 tot 8 weken. Zowel tijdens opname bij u op locatie, als een bezoek aan onze showroom kunt u het glas zien en de behaaglijke warmte voelen. Uiteraard op afspraak.

Wij berekenen graag úw energieverbruik, totaal vermogen en aanschafprijs. Vul onderstaand formulier in en vermeldt de volgende gegevens: Wat is de inhoud van de ruimte? Ongeveer de afmetingen van het glas? Wordt het bij- of hoofdverwarming? Is er een bestaand stroompunt in de buurt? Heeft u aluminium, kunststof of houten kozijnen? Komt het glas in een vast-, draaiend- of schuif gedeelte? En graag foto’s van de huidige situatie. Aan de hand van deze informatie geven wij u geheel vrijblijvend een prijs indicatie. Wij zien uw aanvraag graag tegemoet!

Lees hieronder wat onze klanten vinden van elektrisch verwarmd glas!

  • Verlaagt stookkosten
  • Geen onderhoudskosten
  • Stralingswarmte

Elektrisch verwarmd glas bij Dhr. Mulder

Bekijk referentie

Elektrisch verwarmd glas bij Fam. van der Heide

Bekijk referentie

Elektrisch verwarmd glas bij Fam. Ohm

Bekijk referentie

Elektrisch verwarmd glas bij Mevr. Ezinga

Bekijk referentie

Elektrisch verwarmd glas bij Fam. Gardenbroek

Bekijk referentie

Wilt u Elektrisch verwarmd glas of meer informatie?
Klik dan op onderstaande button en vul het formulier in.

Offerte aanvragen Neem contact op