Gelaagd glas

Bij het gelaagd glas worden meerdere lagen glas met één of meerdere folielagen ertussen, verbonden tot één geheel. Daarom wordt gelaagd glas ook wel gelamineerd glas genoemd. Door de speciale folie die tussen de verschillende glasplaten wordt aangebracht zal gelaagd glas bij stoten en botsen niet in scherven uiteenvallen. Het glas blijft aan elkaar hangen; de folie voorkomt dat er scherven ontstaan. Daarom spreken we bij gelamineerd of gelaagd glas ook wel over veiligheidsglas. Wil je gelaagd glas bestellen? Duinkerke Glasservice heeft gelaagd glas uit eigen fabriek.

Toepassingen gelaagd glas of gelamineerd glas

Omdat gelaagd glas (of gelamineerd glas) niet in scherven kapot valt bij stoten of botsen wordt deze glassoort vaak toegepast bij glazen deuren, glazen wanden, ramen die extra stevig moeten zijn of beloopbaar glas. Door samenstellingen met verschillende glasdiktes en meerdere lagen folie kunnen we zelfs spreken van kogelwerend glas. In bepaalde toepassingen is het zelfs wettelijk verplicht om gelaagd glas toe te passen. Het is daarom niet meer weg te denken in de architectuur, veiligheidsbeglazing en kunst.

Gelaagd glas op maat

Duinkerke Glasservice heeft een eigen fabriek; wij produceren gelamineerd glas zelf. Dit zorgt voor een grote mate van flexibiliteit en hierdoor kunnen wij ook maatwerk voor u verzorgen. Heeft u een bijzonder project waarvoor gelaagd glas of gelamineerd glas op maat nodig heeft? Aarzel dan niet en neem direct contact met ons op. Wij gaan de uitdaging heel graag aan.

Hoe wordt gelaagd glas gemaakt?

De lagen glas worden eerst gereinigd. De folies, die opgeslagen worden in onze climatebox, wordt vervolgens in de climateroom tussen de glasplaten aangebracht en in de autoclaafvrije lamineeroven geplaatst. Hierin worden de verschillende lagen glas met de folielaag ertussen tot een geheel gesmolten. De minimale dikte van de folie bedraagt 0.76 mm en het is mogelijk om verschillende lagen folie te gebruiken; dit is afhankelijk van de eisen die aan de combinatie gesteld worden.

Verschillende folies mogelijk

Bij Duinkerke Glasservice is het mogelijk om te kiezen tussen diverse folies.
PVB-folie (polyvinylbutyral) wordt vooral toegepast voor standaard gelaagd glas. Bij gelaagd glas dat buiten wordt toegepast kan ook gekozen worden voor EVA-folie (ethyleenvinylacetaat). Deze folie is minder gevoelig voor vocht. De folies kunnen geheel transparant zijn, maar het is ook mogelijk om een folie te kiezen in een kleur, of met een motief, met een print, met een raster, etc. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een logo in de folie mee te lamineren. Er ontstaat dan een glasplaat met daartussen een afbeelding. De mogelijkheden zijn geweldig groot, vandaar dat deze vorm van glas lamineren veel wordt toegepast in de kunst en architectuur. Neem contact met ons op om de diverse mogelijkheden te bespreken.

Toepassingen gelaagd glas

Gelaagd glas wordt toegepast in een hele reeks glasproducten, zoals:
– Gebogen gelaagd glas (zowel dubbel als driedubbel gelaagd)
– Gebogen gelaagd glas met een pyrolitische coating
– Gelaagd gehard glas
– Gelaagd glas met matte folies
– Gelaagd glas met Ledverlichting
– Gelaagd glas met schakelbare matte folie

Technische specificaties

De maximale afmeting van vlak gelaagd glas is 1800 mm x 3000 mm.
De minimale foliedikte is 0.76 mm de maximale foliedikte is een veelvoud van 0,76 mm.
Zowel PVB-folie als EVA-folie mogelijk.

Wilt u gelamineerd glas of meer informatie?
Vul dan onderstaand formulier in.

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.
    • Bijlage niet verplicht

    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.