Maandag 20 mei zijn wij gesloten i.v.m. 2de Pinksterdag. Dinsdag 21 mei staan wij weer voor u klaar!

Glas-in-lood renovatie

Het renoveren van glas-in-lood ramen is een dagelijkse bezigheid van Duinkerke Glasservice. Is uw glas-in-lood raam of deur beschadigd of toe aan vervanging? Wij renoveren uw bestaande glas-in-lood raam of deur volledig. Dit geldt ook voor kapotte stukjes glas. In ons glas-in-lood glasatelier beschikken we over enorm veel glassamples waarmee we uw kapotte ruitjes eenvoudig kunnen repareren en renoveren. Niet alleen kunnen we uw glas-in-lood compleet nieuw in het lood zetten, ook plaatsen wij uw glas-in-lood raam weer terug in de kozijnen.

Hoe werkt renovatie van glas-in-lood?

De eerste stap is het demonteren van het glas-in-lood paneel. Hierna maken we het glas helemaal schoon en vervangen we de kapotte ruitjes. Heeft uw bestaande glas-in-lood paneel ruitjes in een kleur die u niet bevalt? Dan kunnen we die vervangen voor een nieuwe kleur, zodat het glas-in-lood weer volledig aansluit op uw wensen.

In het geval van renovatie is er vaak sprake van een gebrek in de lood-delen. Dit kan rammelen of luchtlekkage veroorzaken. Het bestaande raam demonteren we dan volledig en reconstrueren het opnieuw met nieuw lood. De knooppunten worden opnieuw gesoldeerd en in het geval van enkel glas-in-lood wassen we alle naden in met kit. Dit inwassen is niet noodzakelijk zodra we het glas-in-lood insluiten in dubbel glas.

Uiteindelijk patineren we het lood, zodat het de mooie, matte, authentieke uitstraling krijgt en maken we het paneel volledig schoon. Uw glas-in-lood raam is klaar om teruggeplaatst te worden.

Omdat wij glas-in-lood renoveren in ons eigen glasatelier kunnen wij tijdelijk enkel glas in uw kozijn plaatsen als noodbeglazing. Zo sluit u uw kozijn weer mooi af.

Glas-in-lood is vaak heel oud. Daarom kan het voorkomen dat bij renovatie van glas-in-lood sommige ruitjes breken. Dit zijn vaak oude breuklijntjes die sneuvelen zodra je het glas-in-lood raam gaat bewerken. In dat geval zullen de kapotte ruitjes tegen het reguliere tarief worden hersteld. Sommige glassoorten zijn als gevolg van de ouderdom niet meer leverbaar. Gelukkig beschikt ons glasatelier over enorm veel glassoorten en kunnen we heel zorgvuldig een alternatief kiezen dat het het dichtst bij in de buurt komt. Het spreekt voor zich dat kleine kleur- of structuurverschillen hierbij niet zijn te voorkomen. U kunt vertrouwen op onze expertise en wij zien het als een uitdaging om de te herstellen met respect voor het verleden!

Het patineren van glas-in-lood

Het lood krijgt in de loop der jaren een matte en authentieke uitstraling. De oorspronkelijke glans verdwijnt als gevolg van het verouderingsproces. Daarom is het belangrijk dat wij het lood in het geval van renovatie patineren. Dit betekent dat we het verouderingsproces van het lood kunstmatig laten plaatsvinden. Hierdoor valt het gerenoveerde glas-in-lood niet uit de toon bij de reeds bestaande glas-in-lood panelen. Dit patineren van glas-in-lood doen wij standaard. Mocht er een reden zijn om er in het geval van de renovatie van uw glas-in-lood geen gebruik van te willen maken, geef dit dat specifiek even aan.

Wat nu te doen?

Voor elke handeling hebben wij glasspecialisten in eigen huis. Van opname op locatie, ontwerpen, glas-in-lood maken en het inbouwen in isolatieglas en monteren op locatie. Het is dus belangrijk dat u zo snel mogelijk contact met ons opneemt om uw specifieke renovatiewens te bespreken. Wij voorzien u dan van tips en handige aanbevelingen die enorm kostenbesparend kunnen zijn.

Enkel glas-in-lood inbouwen in isolatieglas

Renovatie betekent ook vaak verduurzaming. Wij kunnen uw enkel-glas-in-lood inbouwen in isolatieglas. Wij demonteren uw glas-in-lood panelen dan volledig en passen het ontwerp dusdanig aan dat het totale formaat rondom 20 mm kleiner wordt. Alle ruitjes worden dan in verhouding een fractie kleiner gesneden, zodat het oorspronkelijke ontwerp visueel zoveel mogelijk intact blijft. Vervolgens bewerken wij de houten raamdelen, zodat het dikkere paneel (bij het inbouwen in dubbel glas worden de glaspanelen uiteraard dikker) in de kozijnen past. Ook beschikt ons renovatieteam over kennis en middelen om eventueel complete kozijnen te vervangen. Duinkerke doet dit in eigen beheer, u blijft dus het voordeel van één aanspreekpunt behouden.

Glas-in-lood atelier

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en wilt u geïnspireerd worden op het gebied van ontwerpen en glassoorten? Kom dan langs in ons glas-in-lood atelier. Collega Kelly staat klaar om er alles over te vertellen. En ook niet onbelangrijk: de koffie staat klaar!

Vraag offerte aan

Wilt u uw glas-in-lood laten renoveren? Vul dan in onderstaand formulier uw gegevens in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Downloads

Folder Glas in Lood

  • Eigen glas-atelier
  • Uw eigen ontwerp mogelijk
  • Glas-in-lood isoleren

Wilt u Glas-in-lood Renovatie of meer informatie?
Klik dan op onderstaande button en vul het formulier in.

Offerte aanvragen Neem contact op