Glas-in-lood bij kerken

Oude kerken, maar ook nieuwe kerken hebben vaak glas-in-lood als wezenlijk onderdeel van de architectonische stijl. Bij oude kerken is vaak sprake van renovatie van bestaand glas-in-lood. Duinkerke is specialist op het gebied van renovatie en isolatie van glas-in-lood bij kerken. Daarbij ontzorgen wij van A tot Z. Ongeacht de grootte van het glas-in-lood raam.

Stappenplan glas-in-lood bij kerken

De eerste stap is het demonteren van het glas-in-lood paneel uit het kerkgebouw. Daarna reinigen we het glas-in-lood en vervangen we eventueel kapotte raampjes. Bij renovatie is er vaak sprake van een defect in de lood-delen. Dit veroorzaakt dan vaak rammelen of luchtlekkage. Het te renoveren glas-in-lood demonteren we volledig en reconstrueren opnieuw met nieuwe loodstroken. De knooppunten worden opnieuw gesoldeerd en in het geval van enkel glas-in-lood wassen we alle naden in met kit. Dit inwassen is niet noodzakelijk zodra we het glas-in-lood insluiten in dubbel glas, omdat dan het dubbele glas zorgt voor de luchtdichte afwerking.

Voor de oplevering zullen we alle lood-delen patineren. Hierdoor krijgt het lood de natuurlijk authentieke uitstraling. Het glas-in-lood raam is daarna klaar om teruggeplaatst te worden in het kerkraam.

Omdat wij glas-in-lood renoveren in ons eigen glasatelier kunnen wij tijdelijk enkel glas in het kozijn plaatsen als noodbeglazing. Zeker in het geval van kerken is het belangrijk dat u tijdens de restauratie het raam weer volledig afsluit.

Glas-in-lood is vaak heel oud. Daarom kan het voorkomen dat bij renovatie van glas-in-lood sommige ruitjes breken. Dit zijn vaak oude breuklijntjes die sneuvelen zodra je het glas-in-lood raam gaat bewerken. In dat geval zullen de kapotte moeten worden hersteld. Sommige glassoorten zijn als gevolg van de ouderdom niet meer leverbaar. Gelukkig beschikt ons glasatelier over enorm veel glassoorten en kunnen we heel zorgvuldig een alternatief kiezen dat het het dichtst bij in de buurt komt. Het spreekt voor zich dat kleine kleur- of structuurverschillen hierbij niet zijn te voorkomen. U kunt vertrouwen op onze expertise en wij zien het als een uitdaging om de te herstellen met respect voor het verleden. Daarnaast werken wij graag in goed gezamenlijk overleg en stemmen we een en ander gaandeweg met u af.

Glas-in-lood ontwerpen voor nieuwe kerken

Ons glas-in-lood-atelier ligt in het midden van het land. We hebben enorm veel glas-in-lood voorbeelden liggen. De uitgebreide wand vol glassamples maakt kiezen heel eenvoudig. Het maken van een glas-in-lood raam of glas-in-lood deuren begint met het maken van een ontwerp. Dit kan dus ook het namaken van een bestaand ontwerp zijn als u ergens een mooi voorbeeld van een glas-in-lood raam hebt gezien. Als u geen idee hebt, kunnen wij uiteraard het ontwerp voor u verzorgen. Het is eventueel ook mogelijk om meerdere ontwerpen te combineren tot een prachtig eindproduct. In samenspraak met de architect van uw kerkgebouw

Het renoveren van glas-in-lood ramen en het ontwerpen van nieuwe glas-in-lood ramen voor kerken is een dagelijkse bezigheid van Duinkerke Glasservice. Dit geldt ook voor kapotte stukjes glas. In ons glas-in-lood glasatelier beschikken we over enorm veel glassamples waarmee we uw kapotte ruitjes eenvoudig kunnen repareren en renoveren. Niet alleen kunnen we uw glas-in-lood compleet nieuw in het lood zetten, ook plaatsen wij uw glas-in-lood raam weer terug in de kozijnen. Bij het terugplaatsen van de ramen herstellen wij in de oude staat door aan de buitenzijde het voegsel op kleur te maken en aan de binnenzijde het stucwerk te helen.

Duinkerke Glasservice verzorgt ook brandschilderingen.

Glas-in-lood patineren

Glas-in-lood kerkramen hebben een donkere, matte en authentieke uitstraling op de lood-delen. Dit is een verouderingsproces wat in de loop der jaren optreedt. Nieuw glas-in-lood heeft dus een veel nieuwere uitstraling en kent meer glans in de strookjes van lood.

Standaard patineren wij het lood, zodat het lood al bij oplevering een mooie, matte, donkere uitstraling heeft. Neem bijvoorbeeld glas-in-lood in dubbel glas (geïsoleerd glas-in-lood). Dan wordt uw glas-in-lood raam luchtdicht ingesloten in dubbel glas en kan het oorspronkelijke verouderingsproces niet plaatsvinden. In dat geval zullen de nieuwe uitstraling en de glanzende delen in het lood nooit meer veranderen. We moeten het glas-in-lood dan vooraf patineren (verouderen).

Belangrijk: wij patineren het glas-in-lood standaard. Dus wilt u niet de authentieke uitstraling, dan is het belangrijk dat u dit vooraf duidelijk aangeeft. Zo voorkomen we teleurstellingen achteraf.

Vraag offerte aan

Vul dan in onderstaand formulier uw gegevens in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U mag uiteraard ook contact met ons opnemen; telefoon 033 – 277 46 29. Liever contact via e-mail? Stuur dan even een bericht naar info@duinkerkeglasservice.nl. Wij zullen dit bericht dan zo snel mogelijk beantwoorden.

Downloads

Folder Glas in Lood

Bekijk de gids voor bescherming van glas-in-lood

  • Eigen glas-atelier
  • Uw eigen ontwerp mogelijk
  • Glas-in-lood isoleren

Wilt u Glas-in-lood-bij kerken of meer informatie?
Klik dan op onderstaande button en vul het formulier in.

Offerte aanvragen Neem contact op