Van 22 juli t/m 16 augustus zijn wij gesloten, i.v.m. de bouwvak vakantie. Maandag 19 augustus staan wij weer voor u klaar!

Glas-in-lood isoleren

Zegt u Duinkerke, dan denkt u duurzaam. Want glas-in-lood isoleren is onze dagelijkse bezigheid. Bij het isoleren van een glas-in-lood raam plaatsen we het oorspronkelijke paneel tussen isolatieglas. Eigenlijk sluiten we het glas-in-lood paneel op in dubbel glas.

Glas in lood isoleren kan zowel met bestaand als met nieuw glas-in-lood. Bij bestaand glas in lood moet het oorspronkelijke formaat een klein beetje aangepast worden. Dit in verband met de afdichting van isolatieglas. In dat geval demonteren wij het glas-in-lood paneel volledig en korten we elk ruitje een klein beetje in zodat er rondom een ruimte van 20 mm ontstaat. Op deze manier kunnen we het verkleinde paneel insluiten in het isolatieglas.

Glas-in-lood patineren

Als we glas-in-lood isoleren kan het natuurlijke verouderingsproces niet plaatsvinden. Dit betekent dat de lood-delen na verloop van tijd niet de matte, authentieke uitstraling zullen krijgen. Daarom patineren wij het lood, zodat het direct de donkere, matte en authentieke uitstraling krijgt. Daarna sluiten we het pas op in het isolatieglas. Mocht er een reden zijn om het glas-in-lood niet te patineren, dan kunt u dat uiteraard altijd even aangeven. In alle andere gevallen zullen we het lood dus patineren.

Glas-in-lood isoleren is duurzaam

U kunt uw glas isoleren ter bescherming tegen weer en wind. Daarnaast zorgt isoleren ervoor dat het uw woning verduurzaamt. Heel eenvoudig, de warmte blijft binnenshuis. Het is zelfs mogelijk om glas-in-lood te plaatsen in driedubbel isolatieglas (triple-glas). Deze vorm van isolatieglas is toepasbaar in nieuwbouwwoningen met kozijnen die uitgevoerd zijn voor driedubbele beglazing.

Ons eigen montageteam kan in veel gevallen bestaande houten kozijnen dusdanig prepareren dat de dikkere isolatieruit (glas-in-lood ingebouwd in isolatieglas is dikker dan de oorspronkelijke ruit) alsnog past in het kozijn. Als de dikte van het kozijn dit niet toelaat beschikken we over de kennis en middelen om het complete kozijn te vervangen.

U kunt glas-in-lood in laten bouwen in extra helder glas. Hierdoor blijft het gekleurde glas de oorspronkelijk kleurechtheid behouden en zal het minder spiegelen. We praten u graag even bij over alle mogelijkheden.

Glas-in-lood voorzetramen

Soms is isolatieglas niet toegestaan. Bijvoorbeeld bij monumentale panden of monumentale woningen. In dat geval kunnen we ervoor kiezen om voorzetramen te plaatsen.

Wat nu te doen?

Voor elke handeling hebben wij glasspecialisten in eigen huis. Van opname op locatie, ontwerpen, glas in lood maken en het inbouwen in isolatieglas en monteren op locatie. Het is dan ook belangrijk dat u even contact met ons opneemt. Elk geval vraagt om een eigen aanpak. Als specialist staat wij u graag te woord om uw persoonlijke situatie te bespreken. Daarna is het voor ons heel eenvoudig om een prijs op maat te maken. Bel gerust, we komen graag op locatie inmeten. U kunt er ook voor kiezen om ons glas-in-lood atelier te bezoeken. We bespreken dan ter plekke de mogelijkheden en u kunt inspiratie opdoen.

Vraag offerte aan

Wilt u uw glas-in-lood isoleren? Vul dan in onderstaand formulier uw gegevens in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Kies voor de kwaliteit van Duinkerke glas-in-lood-service. Met een specialist bent u altijd beter af !

Downloads

Folder Glas in Lood

  • Eigen glas-atelier
  • Uw eigen ontwerp mogelijk
  • Glas-in-lood isoleren

Wilt u Glas-in-lood isoleren of meer informatie?
Klik dan op onderstaande button en vul het formulier in.

Offerte aanvragen Neem contact op