Donderdag 20 en vrijdag 21 juni, zijn wij gesloten in verband met ons bedrijfsuitje. Maandag 24 juni staan wij weer voor u klaar!

Draadglas

Draadglas is een wapening in het glas, van metalen draden. Misschien gaat u er niet standaard vanuit, maar glas is natuurlijk breekbaar. Met draadglas weet u dat wanneer het breekt, er geen duizend stukjes op de grond vallen. Het gaaswerk houdt de stukjes namelijk netjes bijeen. Wel zo handig als u bijvoorbeeld een dakraam wilt plaatsen. Vroeger heette het dan ook veiligheidsbeglazing. Draadglas biedt dus veiligheid. En in enkele gevallen beperkt het ook de doorkijk. Dit heeft te maken met de drie soorten structuur. Twee voordelen in één glas!

Mogelijkheden

Bij ons kunt u diverse soorten draadglas krijgen. Wij hebben brute draadglas, half doorzichtig/licht geribbeld draadglas, Engels draadglas met veel kleine bobbeltjes en half doorzichtig tot bijna doorzichtig draadglas. Voor spiegeldraadglas gebruiken we vlak, goed doorzichtig, geslepen en gepolijst glas. Zelfs draadglas in figuurglas is mogelijk. Tot slot heeft draadglas een ander belangrijk voordeel: het is beperkt brandvertragend. Standaard is draadglas tot 20 minuten brandvertragend. Bovendien is het minder inbraakgevoelig, omdat het behoorlijk wat moeite kost om het glas kapot te krijgen. Veel mensen komen bij een combinatie van deze voordelen en behoeften bij draadglas uit.

  • Biedt veiligheid
  • Diverse soorten
  • Beperkt doorkijk

Wilt u Draadglas of meer informatie?
Klik dan op onderstaande button en vul het formulier in.

Offerte aanvragen Neem contact op