Afstandhouders en gasvulling

Een afstandhouder is het aluminium kader dat tussen twee lagen glas zit. Goede afstandhouders zijn essentieel voor de U-waarde van het gehele raam. Een afstandhouder heeft namelijk een grote isolerende invloed. Daarnaast kunt u bij ons voor warm edge afstandhouders kiezen. Een warm edge afstandhouder heeft een nóg grotere isolerende werking dan een standaard afstandhouder. Daarmee is een reductie van 0,1 tot 0,2 W/(m2.K) op een U-raam mogelijk. Daarnaast stijgt de oppervlaktetemperatuur van de rand van het glas bij een warm edge afstandhouder aanzienlijk. Bovendien voorkomt het randcondensatie aan de randen van het glas.

Mogelijkheden

Afstandhouders worden gebruikt bij al het isolatieglas, ongeacht de afmeting. De kleur van de afstandhouder is meestal in het grijs of zilver, maar u kunt ook kiezen voor zwarte afstandhouders. De kaders zijn ook in een andere kleur te verkrijgen. Dus als u voor iets bijzonders wilt gaan, is een gekleurde afstandhouder een goede manier. U kiest daarbij uit verschillende kleuren en breedtes, ook bij de aluminium variant. Liever geen aluminium? Dan kiest u voor RVS, kunststof of stalen afstandhouders.

Gasvulling

Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor argongas of kryptongas tussen het isolatieglas. Dit is de ideale oplossing als u de dikte van ‘standaard’ isolatieglas niet in uw sponning kwijt kunt. Dan is het ook niet nodig om afstandhouders te laten plaatsen. Een innovatieve uitkomst bij dun isolatieglas, om toch een hoge U-waarde te behalen.

 • Gasvulling Argon of Krypton
 • Isolerende werking
 • In verschillende kleuren
 • Gasvulling mogelijk

Wilt u Afstandhouders en gasvulling of meer informatie?
Vul dan onderstaand formulier in.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. file size: 64 MB.
  • Bijlage niet verplicht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.